Kompensation ved flyforsinkelse

aircraft-537963_1280

Var dit/jeres fly forsinket?

Vidste du, at hvis du bliver forsinket mere end tre timer i forhold til normal ankomsttidspunkt til din endelige destination, har du krav på en økonomisk kompensation. Beløbet du har krav på afhænger af om det er en indenrigs- eller udenrigsflyvning og antallet af km. 

100 Euro – Indenrigs flyvning.

250 Euro – Udenrigs flyvning – under 1500 km

400 Euro – Udenrigs flyvning – under 1501 – 3500 km.

600 Euro – Udenrigs flyvning – over 3500 km

Skulle flynummeret blive ændret eller flyet er aflyst, kan der søges om kompensation efter 2-4 timer. Hvis flyselskabet kontakter passageren mere end 14 dage før, så er der ikke krav på kompensation. Mellem 7 og 13 dage til afrejsedagen, skal der være 4 timers ændring – for at få kompensation. Mellem 0 og 7 dage, skal der bare være 2 timers forsinkelse – her har passageren kun krav på 50% erstatning da det er under 4 timer. Ved aflysning eller forsinkelse på mere end 4 timer er der 100 % erstatning. Det er flyselskabets ansvar at ombooke dig til et andet fly, hvis aflysning eller ændring sker indenfor 14 dage. 

Kompensationen kan søges, hvis flyselskabet kan tillægges årsagen til flyforsinkelsen. 

Flycancel.com hjælper hvert år flere tusind forsinkede flypassagerer med opkrævning af den erstatning som de har krav på, op mod 600 Euro pr. passagerer. Det er muligt for Flycancel at gå 3 år tilbage og søge om kompensation. Flycancel har speciale i lovgivningen for EU og Tyrkiet. Den reelle forskel mellem EU og tyrkisk lovgivning, er at tyrkiske sager afsluttes typisk indenfor for 3-4 måneder – sager i EU kan tage op til 8-9 måneder. Typisk afsluttes sager meget hurtigere, især i Tyrkiet. 

Vil du gerne høre mere om Flycancel, eller har du en klagesag du gerne vil have hjælp til, så kontakt AL Home service. Hos Al Home service kan vi nemt og hurtigt hjælpe dig i gang med din klagesag, så du kan nyde din ferie og mens du venter på dinkompensation fra Flycancel.

AL HomeService Alanya 

TUR. SAN. TIC. LTD. STI.​

Kizlarpinari Cad. 23 A,

 07400 Alanya

E-mail: info@al-hs.dk